Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Τιμή στον "Μπέμπη" και κόντρα για το προπονητικό της Καμινάδας (vids)

Από τον περασμένο Ιούλιο, όταν οι ακαδημίες ποδοσφαίρου της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ πήραν ώρες στο προπονητικό κέντρο της Καμινάδας, είχε αρχίσει ένας πόλεμος στους ανθρώπους της Ένωσης από αυτούς του ΑΟΝΦ Αττάλου.

Οι τελευταίοι είναι εκείνοι που θέλουν σε αποκλειστική χρήση το προπονητήριο, αλλά και εκείνοι που έδωσαν ώρες στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ να προπονούνται εκεί οι μικροί αθλητές της και που τώρα θέλουν αυτές τις ώρες να τις πάρουν πίσω και να διώξουν τους κιτρινόμαυρους από τη Νέα Φιλαδέλφεια (ειρωνία!).

Χθες λοιπόν, στο Πνευματικό κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας, ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της περιοχής έκοβε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του. Καλεσμένοι εκλεκτοί άνθρωποι. Ανάμεσά τους και ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, εκ των οποίων τιμήθηκε ο Γιώργος Καραφέσκος (τη βράβευση έκανε η Δήμαρχος Ευτυχία - Γαϊτανά Αποστολάκη). Ο γνωστός σε όλους "Μπέμπης". Οι Aetisies Maties ήταν εκεί...

Πριν από μερικούς μήνες, οι Παλαίμαχοι της ΑΕΚ είχαν πάρει θέση για το προπονητήριο της Καμινάδας και εξέφρασαν την άποψή τους πως τα μικρά ΑΕΚόπουλα θα πρέπει να προπονούνται στην πόλη που ανήκει η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως. Παίρνοντας λοιπόν τον λόγο ο κ. Καραφέσκος και αφού ευχαρίστησε τους Παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του Αττάλου για την τιμή που του έκαναν εξέφρασε το παράπονό του για το συγκεκριμένο θέμα.

"Θέλω να εκφράσω ένα παράπονο. Μαθαίνω ότι διώχνονται οι ακαδημίες της ΑΕΚ από το γήπεδο της Φιλαδέλφειας του Άτταλου. Επειδή είναι εδώ υποψήφιοι Δήμαρχοι, θα ήθελα να πω ότι η ΑΕΚ εκπροσωπεί τη Φιλαδέλφεια. Θα πρέπει να είμαστε πιο κοντά σε αυτή την ομάδα γιατί όπως βλέπετε γίνεται σιγά σιγά πάλη μεγάλη και όπως έχει ανάγκη η ΑΕΚ τον Άτταλο, έτσι και ο Άτταλος έχει ανάγκη την ΑΕΚ. Γι' αυτό θα παρακαλέσω να μην διώξουμε την ΑΕΚ από το γήπεδο του Άτταλου γιατί κάποια στιγμή η ΑΕΚ θα βοηθήσει αυτά τα σωματεία", τόνισε ο "μπέμπης". Το μήνυμα η ΑΕΚ το είχε περάσει. Ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της Νέας Φιλαδέλφειας μέσω του προέδρου του, Ξενοφώντα Μπουσού δεν ήθελε να πάρει θέση.

Αντιθέτως και αφού πέρασαν αρκετοί ομιλητές, στο βήμα ανέβηκε ο έφορος υλικού των Παλαιμάχων, Γεώργιος Κουβέλης ο οποίος εναντιώθηκε με όλα όσα είπε ο κ. Καραφέσκος και προσπάθησε να... μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

"Μας ζητήσατε κάποιες ώρες, σας φιλοξενούμε σε αυτό το χώρο που ο Άτταλος βρίσκεται εκεί 25 χρόνια και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα ούτε εμείς, ούτε εσείς", είπε ο κ. Κουβέλης ξεχνώντας πως εδώ και μήνες έχει ξεσπάσει από τη μεριά του Αττάλου άνανδρος πόλεμος εναντίον της Ένωσης και των ακαδημιών της.

Θυμίζουμε πως στις 15 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας, ο πρόεδρος του Αττάλου Σόλωνας Τζέλης είχε ζητήσει εξ ολοκλήρου τη χρήση του προπονητηρίου της Καμινάδας, έχοντας μάλιστα και πλάτες πολλών πολιτικών που κατεβαίνουν στις Δημοτικές εκλογές του 2014.

Από πλευρά Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ το "παρών" έδωσε ο μεγάλος Κώστας Νεστορίδης, αλλά και οι Σεραφείδης, Καραφέσκος, Σιμιγδαλάς, Καρακίδης, Γεωργαμλής.





Γράφει ο Μάριος Ματσάνκος