Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Δε γλιτώνουν πρώην μέτοχοι και παράγοντες

Βαγγέλης Βλάχος, Παντελής Καφές και Γιάννης Αραμπατζής κατέθεσε μέσω του δικηγορικού γραφείου του Γιώργου Παναγόπουλου αγωγές κατά των πρώην μετόχων και παραγόντων που διοίκησαν την ΠΑΕ ΑΕΚ και την οδήγησαν στην καταστροφή. Όχι όμως στον αφανισμό όπως θα ήθελαν...

Συγκεκριμένα, η αγωγή του Βαγγέλη Βλάχου (όμοια έχει κατατεθεί και για τους Καφέ και Αραμπατζή) καταφέρεται εναντίον των Νίκου Νοτιά (αντιπροέδρου του Δ.Σ. και μεγαλομετόχου τη ΠΑΕ), Πέτρου Παππά (μεγαλομετόχου της ΠΑΕ), Σταύρου Αδαμίδη (προέδρου της ΠΑΕ), Δημήτρη Χατζηχρήστου (μέλους του Δ.Σ.), Θεοχάρη Κοσμάτου (β’ αντιπροέδρου της ΠΑΕ), Κωνσταντίνου Καπετανάκη (μέλους του Δ.Σ. της ΠΑΕ), Δημήτρη Καψή (μέλους του Δ.Σ. της ΠΑΕ), Αβραάμ Κασνακίδη (μέλους του Δ.Σ. της ΠΑΕ) και Ανδρέα Δημητρέλου (τέως προέδρου, διευθύνοντα συμβούλου και νυν εκκαθαριστή της ΠΑΕ) (στρέφεται και κατά του αείμνηστου Κώστα Κουδούνα, ως μέλους του ΔΣ της ΠΑΕ). Οσους δηλαδή αποτέλεσαν τη διοίκηση που συμφώνησε με τον πρώην προπονητή της ΑΕΚ και τους Νοτιά και Παππά, που τους επέλεξαν.

Όπως αναφέρει το άρθρο για τις υπό εκκαθάριση εταιρίες: «Οι πρόεδροι των ΔΣ, διοικούντες, διαχειριστές, διευθύνοντες σύμβουλοι και εκκαθαριστές των ΑΑΕ, ΤΑΑ ή σωματείων που συμμετείχαν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα ευθύνονται αλληλεγγύως και εις ολόκληρον με το αντίστοιχο νομικό πρόσωπο για τα χρέη που αυτό δημιουργεί κατά το χρονικό διάστημα της θητείας». Κάτι που σημαίνει, πως κινείται κατά αυτών και της περιουσίας τους. Αλλωστε, αναφέρει ρητά πως εξίσου ευθύνεται ο Νοτιάς, συνυπεύθυνος αλληλεγγύως και εις ολόκληρον είναι ο Αδαμίδης, όμως τη μεγαλύτερη αστική ευθύνη φέρει ο Παππάς, «ο οποίος ουσιαστικά ήταν ο πραγματικός ηγέτης της ΠΑΕ, αφού ως ιδιοκτήτης και μεγαλομέτοχος συνέχισε να ασκήσει και μετά την αποχώρηση του ντε φάκτο τη διοίκηση της ΠΑΕ και να είναι ο βασικός χρηματοδότης».

Να σημειωθεί πως η καταγγελία έγινε προς το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και τη διαδικασία εργατικών διαφορών. Οι υποθέσεις θα εκδικαστούν μέσα στον Μάρτιο και οι αποφάσεις θα είναι άμεσες. Στόχος των εναγόμενων είναι να δικαιωθούν τόσο οι ίδιοι, αλλά και να τιμωρήσουν όλους όσους οδήγησαν την ΑΕΚ στη χρεωκοπία.