Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Να την σέβεστε όλοι την ΑΕΚ!

Το "κάστρο" της δικαιοσύνης του Τάσου Κάκου που πολλοί ανέφεραν στα παιχνίδια της ΑΕΚ έπεσε. Ο Κερκυραίος ρέφερι κατάφερε να κερδίσει αρκετή δημοσιότητα τις τελευταίες ώρες με τα αλλοπρόσαλλα σφυρίγματά του στο "Κλ. Βικελίδης", τα οποία τα έχουν αναλύσει αρκετοί.

Ας κάνω κι εγώ ένα φρεσκάρισμα της μνήμης, μήπως και δεν τα έχει διαβάσει κανένας. 1. Σωστά ακυρώνεται το γκολ του Αγκάνθο στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς τρεις παίκτες του Άρη είναι οφσάιντ. 2. Ο Κάκος αποβάλει Τσούπρο και Πουλίδο σε μεταξύ τους αψιμαχία με τη βοήθεια του επόπτη γραμμών. Μόνο που ο επόπτης δεν τα μετέφερε καλά στον Κερυραίο ρέφερι. Ο Πουλίδο χτύπησε με αγκωνιά πεντακάθαρα τον αμυντικό της ΑΕΚ, αλλά ο Κάκος θέλοντας να μοιράσει τα κουκιά στην μέση, απέβαλε και τους δύο, παίρνοντας μία λανθασμένη απόφαση. Στη συνέχεια προήλθε το γκολ του Άρη. 3. Ο σκόρερ Αγκάνθο πανηγυρίζει βγάζοντας την μπλούζα του και θέλοντας να αφιερώσει το γκολ στον αδικοχαμένο ποδοσφαιριστή του Άρη, τον 16χρονο Άγγελο Τσιπούρα. Ο Κάκος πράττει σωστά και του βγάζει δεύτερη κίτρινη κάρτα παρόλο την αντίδραση του επιθετικού των κιτρίνων. 4.

Ο Κάκος αποβάλει τον Βαλεντίνο Βλάχο, καθώς μόνο ο ίδιος φαίνεται να είδε χέρι του δεξιού μπακ της Ένωσης. Η μπάλα όμως έχει βρει στον ώμο του. 5. Ο επόπτης Μπαλτάς δεν βλέπει το καθαρό γκολ οφσάιντ του Πετρόπουλου, το οποίο χάρισε την ισοπαλία στην ΑΕΚ. Μέχρι εδώ όμως...

Κανείς δεν μπορεί να μιλάει από τη Θεσσαλονίκη ότι η ΑΕΚ ευννοήθηκε. Αυτά είναι αστεία πράγματα. Δεν μπορεί η Ένωση από θύμα να γίνει... θύτης. Όσο και να το θέλουν κάποιοι. Όπως επίσης δεν θα μπω στη διαδικασία να σχολιάσω γιατί οι ομάδες που παλεύουν για την σωτηρία τους, ανάμεσά τους δυστυχώς και η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως, παίρνουν παίκτες από τον Ολυμπιακό. Καλά κάνουν και παίρνουν. Ο πνιγμένος όπως λέει και ο λαός από τα μαλλιά του πιάνεται.

Για ποδόσφαιρο δεν μπορείς να πεις και πολλά, αφού αν δεν ήταν ο Κάκος να δώσει λίγη ζωντάνια με τις αποφάσεις του, το παιχνίδι εκτός ότι ήταν... σούπα, και μάλιστα ανάλλατη και άγευστη, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επικίνδυνο για μικρά παιδιά. Καμία ευκαιρία από τι δύο ομάδες που έδειχναν ότι δεν μπορούσαν. Σίγουρα το "x" είναι κέρδος για την ΑΕΚ, έτσι όπως ήρθε το παιχνίδι, αλλά υπάρχουν και όρια. Για το λόγο αυτό να την σέβεστε όλοι την ΑΕΚ!

Υ.Γ. Τσούπρος, Μπουγαΐδης, Μητρόπουλος, Ρίκκα και Πετρόπουλος, αυτοί που διασώθηκαν από πλευράς ΑΕΚ.

Υ.Γ. 2 Ο Άρης έχει κάνει την διαδρομή Super League - Β' Εθνική δύο φορές. Σαν να λέμε Κολιάτσου - Παγκράτι. Άρα δεν μπορεί να ομιλεί για υποβιβασμό της ΑΕΚ.

Υ.Γ. 3 Οι δηλώσεις Λίνεν και ο τρόπος που χειρίστηκε το παιχνίδι ο Γερμανός ήταν τραγικές. Δεν κατεβαίνεις να μην χάσεις σε έναν "τελικό" όπως είχε χαρακτηριστεί γιατί θα χάσεις. Ευτυχώς γλίτωσαν οι κιτρινόμαυροι.

Υ.Γ. 4 Ότι και να πούμε για τον Πετρόπουλο θα είναι λίγο. Εγκληματίες μπορώ να χαρακτηρίσω τουλάχιστον, αυτόν ή αυτούς που από τον Παναθηναϊκό τον έδιωξαν. Τα ίδια λάθη έχουν γίνει και στο παρελθόν. Τα ίδια έγιναν και με τον Λυμπερόπουλο, αλλά και με άλλους...

Υ.Γ. 5 Ο Κάκος έβγαλε κίτρινη κάρτα στον Κατίδη, επειδή εκείνος προτίμησε να προφυλαχθεί από τα αντικείμενα των οπαδών του Άρη, και να μπει στον αγωνιστικό χώρο. Δεν του επέτρεψαν οι... Αρειανοί να κάνει προθέρμανση και αντί ο Κάκος να δώσει οδηγία από τα μεγάφωνα να γίνουν συστάσεις, την πλήρωσε ο μεσοεπιθετικός του Δικεφάλου.

Γράφει ο Μάριος Ματσάνκος