Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Πισωγύρισμα...

Η ΑΕΚ έχασε στα Περιβόλια με 2-1 από τον Πλατανιά, από ένα αμφισβητούμενο πέναλτι που κέρδισε ο Ναζλίδης και εκτέλεσε εύστοχα ο Αναστασάκος. Έμεινε στους 26 βαθμούς της βαθμολογίας κι έκανε πισωγύρισμα. Αντίθετα, οι Χανιώτες σταμάτησαν το αήττητο σερί των πέντε παιχνιδιών της Ένωσης και προσπέρασαν, φτάνοντας στους 27 βαθμούς.


Ούτε παραγγελία να είχε κάνει το γκολ ο Πλατανιάς. Οι Κρητικοί όπως και στο παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής με τον ΟΦΗ, πήραν προβάδισμα στο σκορ από πολύ νωρίς. Μόλις στο 3' ο Ναζλίδης νίκησε κατά κράτος τον Μπουγαΐδη και με ωραία κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κωνσταντόπουλου. Οι γηπεδούχοι είχαν μπει δυνατά και έπιασαν στον ύπνο την ΑΕΚ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ναζλίδης και πάλι λίγο έλειψε και κάνει δύο τα τέρματα της ομάδας του. Το σουτ όμως που έπιασε απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Ένωσης. Δεν έλειχαν όμως και τα δυσάρεστα, καθώς στο 11ο λεπτό και με μια ανύποπτη φάση -και χωρίς να έρθει σε επαφή με αντίπαλο- ο Καστέλς τραυματίστηκε - με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ρίξη τετρακέφαλου. Τελευταία καλή στιγμή για τους Χανιώτες στο 16'. Έπειτα από γύρισμα του Μαραγκουδάκη από αριστερά και απόκρουση του Μπουγαΐδη, ο Τετέ σούταρε με δύναμη έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι.

Μέχρι εκεί όμως. Η ΑΕΚ "ξύπνησε" και πέτυχε γκολ! Στο 17' μετά από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Γκερέιρο έξω από την περιοχή, η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι, ο Φέτσης στην επαναφορά έπιασε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κηπουρού για το 1-1. Πέντε λεπτά αργότερα, λίγο έλειψε η ομάδα του Έβαντ Λίνεν να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Βλάχος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, αλλά το σουτ που έπιασε από πλάγια θέση ο Πετρόπουλος, έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στα υπόλοιπα λεπτά, δεν έγινε κάτι το ιδιαίτερο κι έτσι οι δύο ομάδες, αφού πρόσφεραν γκολ και θέαμα, πήγαν στα αποδυτήρια με την ισοπαλία.

Νίκη με αμφισβητούμενο πέναλτι

Με μία καλή στιγμή ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο για τον Πλατανιά. Το συγκρότημα του Αναστασιάδη παραλίγο να προηγηθεί στο σκορ, ωστόσο, μετά από μία αναμπουμπούλα μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ και αφού η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Αναστασάκου, κατέληξε στην αγκαλιά του Κωνσταντόπουλου. Η Ένωση ισορρόπησε το παιχνίδι. Κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, αλλά δεν απείλησε την εστία του Κηπουρού. Η επόμενη καλή στιγμή ήταν για τους γηπεδούχους. Στο 74' ο Ναζλίδης προσπάθησε να περάσει τον Καραλή, ο παίκτης της ΑΕΚ δεν φαίνεται να τον ακουμπά, με τον διαιτητή Ιωαννίδη να δίνει αμφισβητούμενο πέναλτι, καθώς ο παίκτης του Πλατανιά έπεσε λίγο... αεράτα. Ο Αναστασάκος ανέβαλε την εκτέλεση κι έγραψε το 2-1. Οι κιτρινόμαυροι προσπάθησαν να απαντήσουν και να φύγουν με τον βαθμό της ισοπαλίας από την Κρήτη, αλλά το χλιαρό σουτ του Κατίδη κατέληξε στην αγκαλιά του Κηπουρού.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Δημήτρης, Κουρτεσιώτης, Καστέλς (14' Μαραγκουδάκης), Γκονζάλες, Τετέ (74' Γιακουμάκης), Αγκιλέρα, Κάλαϊτζιτς, Ναζλίδης, Γιάννου (67' Δέντσας), Αναστασάκος.

ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής, Βλάχος (69' Καραλής), Μητρόπουλος, Φέτσης (80' Φουρτάδο), Κορδέρο, Γκερέιρο, Φούντας (80' Κατίδης), Πετρόπουλος.

Γράφει ο Μάριος Ματσάνκος