Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Χρειάζεται κράχτη και όραμα

Ο Μάριος Ματσάνκος σχολιάζει το φιλόδοξο (;) σχέδιο των μικρομετόχων, τα... χώνει στο συνάφι του και ζητάει ενότητα.

Άνοιγμα στον κόσμο της ΠΑΕ ΑΕΚ. Αυτή είναι η πρόταση με λίγα λόγια που πέρασε στη Γενική Συνέλευση της Παρασκευής στα Σπάτα. Μία πρόταση των μικρομετόχων που πάλευαν τα τελευταία τρία χρόνια. Άλλη λύση δεν υπάρχει και δεδομένου το ότι ο Δημήτρης Βιντιάδης έχει αργήσει πάρα πολύ (τάμα να είχε κάνει στην Παναγιά της Τύνου θα το είχε τηρήσει) και με το γεγονός πως η υπάρχουσα διοίκηση δεν έχει άλλη λύση, πάρθηκε το παραπάνω. Το αν είναι καλό ή όχι ο καιρός θα δείξει.

Η ΑΕΚ βαδίζει πλέον σε χνάρια Ρεάλ Οβιέδο και Σουόνσι. Το ίδιο πλάνο ακολούθησαν και οι δύο σύλλογοι και τα κατάφεραν. Η αγγλική ομάδα μάλιστα, μετά τις ταλαιπωρίες που πέρασε πανηγύρισε φέτος την κατάκτηση του Λιγκ Καπ. Φυσικά η ΑΕΚ δεν είναι Οβιέδο ούτε Σουόνσι. Είναι πολύ μεγαλύτερος σύλλογος με ιστορία, φανέλα και έμβλημα. Με κόσμο που στηρίζει κάθε χρόνο την ομάδα. Μέχρι εδώ όλα καλά.

Τα ερωτήματα όμως που θα πρέπει να τεθούν από δω και πέρα είναι τα εξής: Ποιος θα βγει μπροστά για να ενισχύσει αυτό το πλάνο εταιρικής διακυβέρνησης; Υπάρχει όραμα; Μπορεί ο κόσμος να σηκώσει το βάρος και να πάρει μετοχές; Και άλλα πολλά. Το πρώτο βήμα για τους μικρομέτοχους έγινε. Πέρασαν την τιμή της μετοχής στα 0,30 λεπτά με τιμή διάθεσης 0,80. Κατ' εμέ λάθος. Ωστόσο, αυτό είναι το λιγότερο. Για να προωθήσουν το πλάνο τους θα πρέπει να βρουν έναν... κράχτη. Ήδη έχουν κάνει κρούση στον Λάκη Νικολάου. Μάλιστα, θα σας αποκαλύψω ότι τον πήραν τηλέφωνο και θα κάνουν και μία επαφή μαζί του από κοντά. Ο ίδιος δεν φαίνεται και τόσο ζεστός, καθώς δεν θέλει να την... πατήσει και πάλι όπως επί ENIC. Από κει και πέρα, πρέπει να υπάρξει και όραμα. Και το λέω αυτό γιατί ολόκληρος Θωμάς Μαύρος δεν τα κατάφερε. Όχι από δικά του λάθη, αλλά γιατί δεν πρόσεχε. Δεν πρόσεχε την νυν διοίκηση που δεν τον άφησε να κάνει δικό του Δ.Σ. και να δείξει τι μπορεί να κάνει. Τον ήθελαν μόνο για να πουλήσουν διαρκείας και τα κατάφεραν με τον καλύτερο τρόπο. Τη συνέχεια λίγο πολύ την ξέρετε... Ωστόσο, η επόμενή τους κίνηση που θα πρέπει να κάνουν αν θέλουν διαφάνεια και καθαρές διαδικασίες είναι να αλλάξουν το υπάρχον Δ.Σ. Ο κόσμος θέλει αλλαγή. Καινούργια πρόσωπα. Άφθαρτα που μπορεί να εμπιστευτεί. Με ΔημητρελομπρουσιανοΚασνακίδηδες δεν πάει πουθενά το έργο.

Κάπου εδώ να έρθω και στο συνάφι μου. Στους δημοσιογράφους που τους έχει πιάσει μία πρεμούρα για το γεγονός πως με τους μικρομετόχους θα καταστραφεί η ΑΕΚ. Γιατί τώρα δεν είναι κατεστραμμένη ρωτάω εγώ; Δεν έχει ζημίες; Δεν έχει χρέη; Από τα σύννεφα πέσατε; Δεν τα ξέρετε όλα αυτά; Ή μήπως φοβάστε μήπως μπει κανένα λαμόγιο στην ΠΑΕ; Και ρωτάω ξανά: Όλοι αυτοί που πέρασαν και δημιούργησαν τα χρέη τι είναι; Άγιοι άνθρωποι; Αν δεν το έχετε καταλάβει η ΑΕΚ φυτοζωεί. Η μόνη επιβίωσή της και τα μόνα χρήματα που μπαίνουν στα ταμεία της είναι από τον μεγαλύτερο μεγαλομέτοχό της. Τους Ενωσίτες που από το υστέρημά τους δίνουν στην ομάδα. Γιατί αν περιμέναμε τους Παππανοτιάδες; Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι...

Γι' αυτό λοιπόν, καλό θα είναι να σταματήσει η μουρμούρα, η καχυποψία, η γκρίνια και να υπάρξει ΕΝΟΤΗΤΑ. Άλλωστε το Ένωσις, υπάρχει και στα τρία μαγικά γράμματα που συνθέτουν τη λέξη Α.Ε.Κ. Μόνο ενωμένοι μπορεί η ΑΕΚ να πάει και πάλι ψηλά. Να κλείσει όλους αυτούς που κακοδιαχειρίστηκαν την ομάδα, στη ΦΥΛΑΚΗ! Είτε αυτός λέγεται Νικολαΐδης, είτε Αδαμίδης, είτε Θανόπουλος, είτε Κιντής, είτε, είτε, είτε... Πάνω από την ΑΕΚ δεν υπάρχει κανένας!