Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Ο... Μεγακλής, ο κακός μαθητής και οι φαν του Ντέμη

Ο Μάριος Ματσάνκος σχολιάζει την εννιάμηνη καθυστέρηση του Δημήτρη Βιντιάδη, την απολογία του Κατίδη και τα σενάρια περί επιστροφής του Ντέμη Νικολαΐδη.

Αν ο τίτλος αφορούσε θεατρική παράσταση με πρωταγωνίστρια την ΑΕΚ θα είχε σίγουρη επιτυχία. Πολλά ερωτηματικά, αλλά και κέρδος. Όχι τόσο για την Ένωση όσο γι' αυτούς που έρχονται, ανάβουν "φωτιές" στον κόσμο της ομάδας, του δίνουν ελπίδες και κάποια ωραία στιγμή εξαφανίζονται από την ζωή μας.

Ένας από αυτούς είναι ο Δημήτρης Βιντιάδης. Ο νεαρός εφοπλιστής που τυραννά εδώ και εννέα μήνες την ΑΕΚ και οπαδούς της. Από τον Αύγουστο του 2012 που μπήκε στη ζωή μας ο 32χρονος, μέχρι σήμερα, το μόνο πράγμα που μου έχει μείνει στο μυαλό είναι "θέλω να κερδίσω χρόνο και δημοσιότητα". Γιατί; Κανείς δεν ξέρει. Όλοι υποθέσεις κάνουμε. Πότε ο νους μας πάει στο καλό και πότε στο κακό. Μάλιστα, αρκετοί είναι αυτοί που λένε πως η ΑΕΚ είναι μαγαζί γωνία. Εγώ διαφωνώ κάθετα. Αν ήταν μαγαζί γωνία δεν θα χωρούσαν τους εφοπλιστές και τους επιχειρηματίες τα Σπάτα για το ποιος θα πρωτάρει την ομάδα. Άρα αυτό το επιχείρημα παύει να ισχύει. Έτσι, λοιπόν, με το πέρασμα εννέα μηνών ο Βιντιάδης συνεχίζει και απασχολεί την ΑΕΚ. Άπαντες τον περιμένουν σαν Μεσσία να έρθει και να σώσει την ομάδα. Να την βγάλει από το οικονομικό και αγωνιστικό αδιέξοδο. Να δώσει πνοή ακόμη και στην Ερασιτεχνική, η οποία ανέβαλλε το χθεσινό της Διοικητικό Συμβούλιο επειδή και εκείνη περιμένει τον Βιντιάδη. Βέβαια, όλοι αυτοί που τον περιμένουν κάνουν τεράστια λάθη. Τα χρέη αυξάνονται, πρώην και νυν ποδοσφαιριστές ζητάνε τα χρήματά τους, αδειοδότηση με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορεί να πάρει η ΑΕΚ και... πέρα βρέχει! Ο... Μεγακλής Βιντιάδης να ήταν θα την είχε κάνει δική του την ομάδα.

Αφήνοντας τον Βιντιάδη, θέλω να πω δύο πράγματα και για τον Κατίδη. Διάβασα με προσοψή την απολογία του και αυτό που μου έμεινε ήταν το εξής: Πρέπει να ήταν πολύ κακός μαθητής στην τάξη, αλλιώς δεν εξηγείται η απολογία του. Τι μας είπε λοιπόν ο 20χρονος μέσος της ΑΕΚ; Ναι μεν γνώριζε το όνομα του Αδόλφου Χίτλερ, αλλά όχι και την περίοδο κατοχής της Ελλάδας (1941 έως το 1944) από τις ναζιστικές δυνάμεις! Αγνοούσε, επίσης, την ιστορία και τα "πιστεύω" της ΑΕΚ, αλλά είχε διδαχθεί, άγνωστο από ποιούς και πώς, ότι με ένα χαιρετισμό, σαν το φασιστικό που επέλεξε, μπορούσε να κερδίσει το σεβασμό του κόσμου. Τουλάχιστον πήρε όλη την ευθύνη πάνω του, ενδέχεται να τιμωρηθεί με λίγες αγωνιστικές και έβγαλε... καθαρή την ΑΕΚ. Εδώ θέλω να ξεκαθαρίσω και στους οπαδούς και φίλους της ΑΕΚ (όχι όλους φυσικά) πως έχουν χάσει τον δρόμο. Επειδή έγινε αρκετός ντόρος στο θέμα Κατίδη για το αν είναι ναζιστής, φασίστας και λοιπά, θέλω να τους τονίσω το εξής: Η ΑΕΚ δεν θα γίνει ΠΟΤΕ Λιβόρνο, δεν θα γίνει ΠΟΤΕ Λάτσιο ήόποια άλλη ομάδα με πολιτικά πιστεύω θέλει ο καθένας τους. Η ΑΕΚ είναι ΑΕΚ. Πάει και τελείωσε!

Πέρα του Κατίδη, τις τελευταίες ώρες μπήκε ξανά στη ζωή μας ο Ντέμης Νικολαΐδης. Πως; Αφού πρώτα πήγε στη ΓΑΔΑ και απολογήθηκε στην Ευελπίδων για τα χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ, στη συνέχεια με μία απάντηση και μία ερώτηση στην οποία δεν έδωσε απάντηση, άπαντες οι συνάδελφοί μου έγραψαν πως υπάρχει σχέδιο επιστροφής του και ότι κάτι μαγειρεύει. Από που ρε παιδιά βγαίνει αυτό το συμπέρασμα έρχομαι και ρωτάω εγώ; Από το γεγονός πως τόνισε "Να σωθεί η ομάδα μας"; Ε και; ΑΕΚτζής δεν είναι; Τι θα έλεγε; Ή από το γεγονός πως δεν έδωσε απάντηση στο ερώτημα για το αν θα επιστρέψει στην ομάδα και απλά χαμογέλασε; Για μένα τίποτα από τα δύο δεν είναι χειροπιαστό επιχείρημα. Ο καθένας θα μπορούσε να το έχει κάνει. Απλά επειδή υπάρχουν πολλοί φαν του Ντέμη, βγήκε αυτό προς τα έξω. Καλό θα είναι όμως να μην δημιουργούμε φρούδες ελπίδες στον κόσμο της ΑΕΚ που ανυπομονεί να μάθει τι θα γίνει με την αγαπημένη του ΑΕΚ. Οι Μεσσίες, οι Βασιλιάδες και τα μεγαλόπνοα σχέδια μας τελείωσαν. Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. Όσοι δημιούργησαν χρέη να πάνε ΦΥΛΑΚΗ!