Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Διακοπή στη δίκη Ψωμιάδη


Αντί για αναβολή, πήρε διακοπή για τις 30 Μαΐου η υπόθεση της εκδίκασης του Μάκη Ψωμιάδη για υπεξαίρεση χρημάτων από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ την περίοδο 2001-2003. Αιτία; Ο συνήγορος και νομικός εκπρόσωπος του κατηγορούμενου βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για άλλη δίκη.

Λίγο μετά τις 9 ξεκίνησε η δίκη Ψωμιάδη, με τον ίδιο να μπαίνει στην αίθουσα αρκετά αλλαγμένος, καθώς είχε αφήσει μακρύ μαλλί. Με το που κάθισε στο εδώλιο, η πλευρά του ζήτησε αναβολή της υπόθεσης για 8 φορά, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε αποδεκτό. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ξεκαθάρισε πως δεν θα δοθεί αναβολή και η έδρα αποσύρθηκε να συνεδριάσει για να αποφασίσει αν θα γίνει διακοπή ή όχι της δίκης.

Έπειτα από λίγα λεπτά, άπαντες συμφώνησαν να γίνει διακοπή μέχρι τις 30 Μαΐου και αυτό διότι ο Χάρης Οικονομόπουλος εξήγησε στον πρόεδρο πως η ΑΕΚ από 7 Ιουνίου μπαίνει σε καθεστώς εκκαθάρισης και μέσα σε τρεις μήνες θα έχει τελειώσει οπότε πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η δίκη.

Να τονίσουμε πως για ακόμη μία φορά απουσίαζε από την δίκη ο κατηγορούμενος Χαρίλαος Ψωμιάδης, ο άλλος ξάδελφος. Ο δικηγόρος του τον δικαιολόγησε, λέγοντας πως μένει στο χωριό Κρυονέρι Καβάλας και επειδή δεν υπάρχουν διευθύνσεις δεν τον βρήκε ο δικαστικός επιμελητής για να του παραδώσει την κλήτευση. Επίσης, δίπλα στον Μάκη Ψωμιάδη κάθισαν οι Χαρίλαος Ψωμιάδης και Φιλιώ Γεωργίου, ενώ στην αίθουσα βρέθηκαν τα παιδιά του Σταύρος και Χριστίνα. Από την πλευρά της ΑΕΚ το "παρών" έδωσαν ο ο πρώην πρώην πρόεδρος Γιάννης Γρανίτσας, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Ρόκκας, ο Κυριάκος Χήνας και ο Βαγγέλης Δερμανούτσος.

Γράφει ο Μάριος Ματσάνκος