Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Προετοιμάζει διοίκηση Πρωτοδικείου η "μεταβατική" διοίκηση

Ο Δημήτρης Βιντιάδης παραμένει... άφαντος, τη στιγμή που η... μεταβατική διοίκηση που δημιουργήθηκε στη χθεσινή (04/02) Γενική Συνέλευση και επισημοποιήθηκε στο σημερινό (05/02) Δ.Σ. στα Σπάτα, προετοιμάζει την επόμενη μέρα της ΑΕΚ. Εφόσον δεν μπει ο Έλληνας εφοπλιστής μέχρι τις 4/3 όπου προγραμματίστηκε η επόμενη Γ.Σ. τότε, θα φτιαχτεί διοίκηση Πρωτοδικείου. Οι Aetisies Maties σας παρουσιάζουν το ρεπορτάζ...

Νέα τέσσερα μέλη προστέθηκαν στο Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο λόγος για τον επιχειρηματία και στενό συνεργάτη του Θωμά Μαύρου, Αντώνη Ηλιόπουλο, για τον επικεφαλή της ομάδας μπάσκετ Αλέξη Αλεξίου (όπου συμφώνησε να μπει δια τηλεφώνου στο Δ.Σ.), αλλά και τους κ.κ. Κώστα Κοτσώνη και Χαράλαμπο Τσαντίλα από την Ανεξάρτητη Ένωση Φίλων ΑΕΚ. Οι παραπάνω τέσσερις θα ελέγχουν κάθε κίνηση που θα κάνει η διοίκηση (η πριν). Δηλαδή οι Δημητρέλος, Μπρουσιανός, Νοτιάς, Γεώργας, Σίμος, Παπαδημητρίου. Ο Ανδρέας Δημητρέλος ήταν ο μόνος που έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία της ΠΑΕ (κάτι αναμενόμενο, με βάσει και τις ποινικές ευθύνες που έχει η θέση) και εξελέγη ομόφωνα, όπως συνέβη και με τον Ηλία Μπρουσιανό για τη θέση του αντιπροέδρου.

Παρά το γεγονός πάντως ότι αρχικά υπήρξε η σκέψη να συμμετέχουν δύο παλαίμαχοι, αποφασίστηκε να μη γίνει κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή, αφού δεν υπάρχει συγκεκριμένη απόφαση από τον σύλλογο των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της ομάδας.

Το νέο Δ.Σ. αποφάσισε η επόμενη Γενική Συνέλευση να γίνει στις 4 Μαρτίου, ημέρα Δευτέρα, στην οποία αν δεν προκύψει εξέλιξη με την υπόθεση Βιντιάδη θα προκηρυχθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 25 εκ. ευρώ με την τιμή μετοχής για πρώτη φορά να "πέφτει" στα 0,33 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι γίνεται "άνοιγμα" στους φιλάθλους, αφού οποισδήποτε επιθυμεί θα έχει τη δυνατότητα να δώσει ακόμα και ένα ευρώ για να πάρει μετοχές της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Εδώ να τονίσουμε πως στη χθεσινή Γενική Συνέλευση είχε αποφασιστεί η νέα Γ.Σ. να γίνει νωρίτερα, γύρω στις 28 Φεβρουαρίου, αλλά η απόφαση αυτή άλλαξε άρδην για διαδικαστικούς λόγους. Επίσης, η τιμή της μετοχής όπως σας προαναφέραμε θα πέσει στο 0,33 λεπτά, τη στιγμή που η διοίκηση τόνιζε ότι για να παρθεί μία τέτοια απόφαση χρειάζεται ενημερωτικό φυλλάδιο 300.000 ευρώ. Τώρα άλλαξαν την στάση τους και είπαν ότι αυτό θα κοστίσει 40.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. δεν έλειψαν πάντως οι λεκτικές κόντρες μεταξύ του Αντώνη Ηλιόπουλου, ο οποίος ήταν ο μόνος που καταψήφισε την απόφαση να γίνει η νέα Γ.Σ στις 4 Μαρτίου, αφού χθες είχαν δεσμευθεί άπαντες να πραγματοποιηθεί νωρίτερα. Επίσης, ο στενός συνεργάτης του Θωμά Μαύρου, ζήτησε να εμφανιστούν τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ ΑΕΚ στο επόμενο Δ.Σ. που θα γίνει την επόμενη Τετάρτη (13/02), ενώ τόνισε ότι από δω και πέρα, εμείς (τα νέα τέσσερα μέλη δηλαδή) θα ψάχνουν τον Βιντιάδη και όχι εκείνος την ΑΕΚ. Ζήτησαν από τον Δημητρέλο να του μεταφέρει ότι θέλουν να δουν εγγυητική επιστολή, με τον πρόεδρο της ΠΑΕ χωρίς να έχει κάτι χειροπιαστό ή έστω μία γραπτή πρόταση, να δεσμεύεται πως ο 32χρονος εφοπλιστής έχει μαζέψει το ποσό των 9 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, όπως φέρεται να τόνισε ο Δημητρέλος "Δεν ξέρω αν θέλει ο Βιντιάδης να δείξει εγγυητική επιστολή", για να πάρει την απάντηση από τον Ηλιόπουλο: "Αν δεν θέλει να εξαφανιστεί. Να μην πουλάει ελπίδα στον κόσμο της ΑΕΚ. Πρέπει να τελειώσει αυτή η ιστορία". Ο Δημητρέλος πήρε ξανά τον λόγο για να πει: "Αυτή τη στιγμή ο Βιντιάδης βρίσκεται στο εξωτερικό και θα επιστρέψει την Πέμπτη".

Ουσιαστικά στη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. της Ένωσης φάνηκε ξεκάθαρα ότι μέχρι την παραπάνω ημερομηνία, η συγκεκριμένη διοίκηση θα είναι... μεταβατική (θα παραμείνει για ένα μήνα) και θα προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ χωρίς τον Δημήτρη Βιντιάδη.

Για το λόγο αυτό αναμένεται να γίνουν κινήσεις προς καταξιωμένους φίλους της ομάδας, αλλά και παλαιμάχους, οι οποίοι ενδεχομένως να μπουν μπροστά για να πείσουν τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια. Όπως όλα δείχνουν, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η ΑΕΚ βαδίζει ολοταχώς για διοίκηση Πρωτοδικείου, η οποία θα αποτελείται από Παλαίμαχους, Οργανωμένους, Μικρομετόχους, Ερασιτεχνική και κάποιους επιχειρηματίες.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι εφόσον ενεργοποιηθεί η παραίτηση Δημητρέλου (βρίσκεται στα χέρια των καταληψιών των Σπάτων) δεν θα προτείνουν άλλον για πρόεδρο, όπως υποστήριξαν στο Δ.Σ. οι μέτοχοι.

Μετά το τέλος του Δ.Σ., η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Συγκροτήθηκε σε σώμα το νεοεκλεγέν 10μελές Δ.Σ της ΠΑΕ ΑΕΚ ως εξής :
Ανδρέας Δημητρέλος - Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Ηλίας Μπρουσιανός - Αντιπρόεδρος. Μέλη : Νίκος Νοτιάς, Βασίλης Σίμος, Βασίλης Γεώργας, Κώστας Παπαδημητρίου, Κων/νος Κοτσώνης, Αντώνης Ηλιόπουλος, Αλέξης Αλεξίου και Χαράλαμπος Τσαντήλας.
Ακολούθως πάρθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις : 1. σύμφωνα με τις επιταγές της Γ.Σ της 04/02/2013, η σύγκλιση Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων στις 04/03/2013 και ώρα 16.00, με θέμα την αύξηση του Μ.Κ ποσού 25.000.000 ευρώ με δημόσια εγγραφή και τιμή μετοχής 0,30 ανά μετοχή, πλέον του ποσοστού της Ερασιτεχνικής.
2. στον αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (16/02/2013) οι τιμές των εισιτηρίων να οριστούν σε 10,15 και 20 ευρώ".

Γράφει ο Μάριος Ματσάνκος